Äggad

Idag var den årliga fotbollsmatchen mellan the international section och svenska sektionen på Kungsholmen. Den första med tjejerna vann tyvärr svenskarna, men den andra där killarna spelade vann VI! Så nu har vi vunnit minst två år i rad ;). Skitbra ju. Dock hände något som var mindre bra. Jag blev äggad. Inte bra. De där jävla svinen från svenska sidan kastade ÄGG mot mig (eller hela internationella sektionen). Jag trodde att det bara var en vattenballong så det var därför jag inte flyttade mig, men det var ju inte vatten. Så jag fick massa äggfläckar på mina leggins och mina skor. KUL! Efter det blev jag lite väl irriterad och gick runt och sa "jävla svenska fascister". Kanske var lite väl, men kom igen, vem tycker om att bli äggad?

Fast jag fick ju bort det mesta i alla fall och vädret var ju så sommaraktigt. Jag och Anlu testade det nya ekocaféet på Brommaplan, det var mys men vid det laget hade vi tröttnat på solen så då satte vi oss i skuggan :). Och jag vill inte sitta inne ikväll när det är så fint väder, så jag, Maria och Karin ska kvällsfika! Och guess what, idag fick jag reda på att jag kommer att få MVG i historia a, international relations och antagligen litterär gestaltning!

Obestämt

Jag är ledig idag, eller helt ledig är jag egentligen inte men det är så att vi har Shakespeare Day i skolan och vi brukar få se på pjäserna istället för att ha lektioner. Men idag har jag ändå ingen international relations eller italienska, så då tar jag ledigt istället! Sov ut till elva, behövde verkligen det. Men nu ser jag att det är väldigt finst väder ute, så man kanske ska ta en promenad? Fast jag glömde mina allergipiller mot pollen så då kanske min astma blir jobbig... Verkligen I-landsproblem. Ikväll tror jag att jag ska på Philips avslutningskonsert i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm, om jag inte kom skulle han bli arg eller vad han sa att han skulle bli. Haha. Får se om jag får med mig Elise dit. Tillbaka till dagens planer. Allt känns så obestämt som ett dilemma. Livet är nog ett dilemma.

3 juni kommer bli stressigt

Gah. Folk drar mig från TRE olika håll och allt gäller den 3e juni. Det första som var planerat var att jag skulle vara på assisigruppens lektion, men det ställde jag in. Så istället planerade jag att jag, Ulli och Karin ska springa vårruset, dock har mitt kassa immunförsvar kommit tillbaka så frågan är om jag kommer vara frisk då. Tredje då. KZINEmiddag. Jag vill gå på det. Så vilka alternativ har jag? Hoppas på att jag fortfarande är förkyld den 3e och skippa vårruset eller komma till middagen i träningskläder och lukta svett? People, help me! Jag tycker verkligen inte om att ha flera grejer inbokade på samma dag och samma tid.


IIIH!! Bara 25 dagar till Min älsklingsLinn kommer hem! <333

Divine

Om jag hade fått bestämma så skulle den här låten fått vinna Eurovision song contest. Den är ju helt underbar. Sommarens plåga? Probably.

 

<3

Jag tänker visa upp min nya underbara klänning som jag älskar. Och den har tyll!

image68

Bra vänner är bra

Vissa människor förstår man sig minimalt på och som man inser efter ett tag att det är något som inte står rätt till med dem. Men andra är helt underbara. Som man inte kan få nog av. Som man ska lägga sin energi på och uppskatta. För det är inte kul att inse att man har slösat sin tid på vissa som visar sig vara falskare än någonsin. Jag klarar mig bättre utan sådana.

Aja. Nog om det. Imorrn ska jag intervjua Monde Yeux (bandet nedan) på Urban Outfitters. Mesko ska med och fota.


HUR BRA SOM HELST!

Ska snart springa iväg och fortsätta göra i ordning mig, men vill bara uttrycka min glädje från igår på Lilla journalistpriset. Det var så kul att ta emot priset och dessutom så vann Elises och Fredriks tidning Cumulus också!  Nu är vi alla från Ung Media vinnare :). Och så var Josefin, Amin och Jens där :). Massa godis fanns det ju också (jag = värsta godisgrisen...). Sen när jag kom hem sjönk jag ner i soffan och tittade på semifinalen av Eurovision (och jag som INTE tänkte se den...), jag var så himla trött efter allt spring. Men gårdagen var bra, fick MVG på mitt svenskaprov (förlåt Philip, svenskprov) och engelskapresentationen gick bra! Hoppas den här dagen blir lika bra.

Btw, måse uttrycka mig lite om att vi vann... KZINE ÄR SVERIGES BÄSTA WEBBTIDNING!

Utmattad

Jag är så fucking screwed. Insåg nyss att det är mindre än två veckor kvar till den 3 juni. HJÄLP. Känns som att jag börjar bli sjuk (igen) och min kondition är inte den bästa, pollen gör den ju verkligen inte bättre och road var jag ju direkt inte när jag typ fick ett astmaanfall när jag hade cyklat till tuben (tar typ 5-10 min). Inte bra. Så hur ska man komma i form till den 3 juni? Jag måste ha bra kondis då, det är ju vårruset då... Någon som har ett litet tips?

U som i Underbart

Jag älskar att tiden går så sjukt fort. Idag är det endast två veckor och två dagar kvar tills sommarlovet! UNDERBART! Och imorgon är det EN månad kvar tills Linn kommer hem. Det är ju ingen tid alls. Och innan skolavslutningen och innan Linn kommer hem händer en hel del roliga saker. Bland annat:
- Lilla journalistpriset 2008 på torsdag
- Treornas utspring 30 maj. Jag vill åka flak.
- 15 - 21 juni: ITALIEN

Måndag - ny vecka & nya tag

Det är konstigt hur mycket olika saker kan påverka en. Att vissa händelser kan göra en starkare, medan andras effekt är tvärtom. Eller när man blir helt knäckt av något men bestämmer sig ändå för att försöka hitta den energi som finns kvar, och verkligen in ge upp. Men det är nog så att man påverkas av allt runt omkring en, och det är det som får en att fortsätta. Livet skulle inte endast kunna bestå av en felfri väg, det är lite som min mamma brukar säga: "Två steg fram och ett steg tillbaka".

Jag kommer aldrig ge upp. Inte ens nu när jag tycker att allt känns omotiverat. KZINE känns inget vidare kul längre, och det är ändå något som har hjälpt mig att hitta motivation till annat. Jag saknar den betydelse som det har gett mig, därför har jag kommit fram till en sak. Sorry Anlu och Jining, jag vet hur gärna ni vill ha posten - men jag tycker inte att röstingen var rättvis någonstans när ni hade sju fullmakter. En eller två är okej - men sju!? Jag vill ha en omröstning, Så det så.

Inte ända fram

Nej, det nådde inte ända fram - alltså, jag blev tyvärr inte vald. Men vad ska man göra om ens motsåndare (och vänner) ställer upp tillsammans och har sju fullamakter plus deras egna två röster. Vi var 17 på mötet. Jag vet inte, kändes inte så kul när de hade så många fullmakter. Men jag blev sekreterare, vilket kanske är bra det med men än så länge kan jag inte glädjas åt det fullt ut. För det var ju chefredaktör jag allra helst ville vara. Känns faktiskt som att komma fyra i en idrottstävling, precis utanför prispallen. Men vad ska man göra? Får väl helt enkelt bli en jäkla bra sekreterare.

Årsmöte i sikte

Imorrn är det KZINEs årsmöte och jag kandiderar till chefredaktör. Troligen kommer jag få hålla ett tal.. Ni anar inte hur nervös jag är! Och jag har inte ens planerat vad jag ska säga än..

Så många ord

Om jag har skrivit ca 720 ord på uppsatsen, tror ni att jag hinner bli klar om två timmar om det minst ska vara 1500 ord?

Ledig!

image66image67
Min Barbieklänning och en bild på mig och Elise. :)

Skrev just ett inlägg... Men det försvann. Så jag får skriva igen. Idag är jag i alla fall ledig, eftersom alla tvåor förutom vi på internationella sektion gör engelska b nationellt prov. Vi gjorde det i höstas nämligen. Men jag ska inte ut och göra något roligt, not really... Ska sitta inne och skriva klart historiauppsaten, men det borde gå bra - har redan skrivit en del. Historia har aldrig varit ett svårt ämne för mig, kanske för att jag tycker att det är intressant och ibland måste man ju veta sånt som har hänt i det förflutna för att förstå sådant som händer nu. Allt har ett samband liksom.

Men men, ska snart börja skriva historian snart, tänkte bara skriva av mig lite medan jag dricker mitt hallonvatten (som jag har gjort själv! fast det är inte så svårt... Bara att ha i frysta hallon i kallt vatten). Igår var jag på Elises skiva och jag var som sagt Barbie. Hittade en ännu bättre klänning, äkta Barbiekänsla eller hur! Skivan var i alla fall rolig med roligt folk och drinkar!

"I'm a Barbie girl in a Barbie world, life in plastic, it's fantastic..."

Imorgon är det Elises skiva och dem har som tema "A night with the stars". Men gah. Blir ju svårt. Vad ska man vara liksom? Elise tycker jag ska vara Barbie och eftersom jag inte kommer på något bättre kanske det blir det. Blir nog bra, har hittat en klänning också (den nedanför) som finns i rosa, så det blir ju perfekt Barbiekänsla. Nej, nu måste jag ta tag i min historiatext som jag tänkte skulle vara klar ikväll...


Update: Bilden visades tydligen inte..

Ny mobil!

Ja, jag har en ny mobil (igen...), den andra blev ju vätskeskadad... Kände att jag var lite trött på Sony Ericsson, så det fick bli en Samsung. Och så hittade jag en bild på mig och Ulli som togs i sommar, känns som en evighet sen!

image64image65



Bäst i Sverige

Jag är rätt glad en dag som denna. Dock borde jag vara fylld av panik- och ångestkänslor (fast det är jag till hälften redan så det är nog acceptablet det med) eftersom THE BIG ESSAY (historia A) ska vara inlämnad på fredag. Den kommer att bestämma vilket slutbetyg man får. Tror ni att jag har börjat eller? Icke sa Nicke. Det är inte så att jag inte har haft tid, för det har jag haft gott om!

Som idag till exempel, planen var att eftersom jag slutade ca kvart i tolv skulle jag hinna med att äta, springa, plugga och eventuellt lägga upp roliga bilder på facebook. Jag hann med allt förutom att plugga. Gah. Man blir ju så irriterad på sig själv. Nu håller jag i alla fall på med en (av alla historiauppsatser som vi måste skriva innan vi kan skriva den stora) historiauppgift om fascism och nazism. Man ska bara ha fakta och den ska inte vara så detaljerad, så den går nog fort att göra. Får bara sätta igång med det helt enkelt. Jag har faktiskt börjat, har skrivit inledningen, duktigt va!

Innan jag gräver ner mig i fascismens och nazismens härliga (eller inte) värld, ska jag meddela att KZINE vann lilla journalistpriset! YAY! Nu är vi bäst i Sverige! Det ni.

Jahapp

Elise är dum. Hon har haft Ung Media styrelsemöte idag och det var meningen att vi skulle fika efter det... ... Men hon är inte klar än! Så nu måste jag plugga italienska istället. Och det är jag trött på (fast vi har provet imorrn och jag har rätt mycket kvar att plugga). Det är frusterande. Fast egentligen kanske det är Robins fel, eftersom han är ordförande... Jaja, nu ska jag dyka ner i mina böcker igen.

Glädje

Allt känns så underbart nu. Och jag menar verkligen det. Vädret, till exempel, är helt underbart. Så varmt och ja, jag börjar få färg. Var ute och sprang för ett tag sedan och jag tror minsann att jag har blivit en nyans mörkare. Mycket uppskattat.

Något annat som var roligt var Anies (grattis på 18-årsdagen) födelsedagsfest som var en maskerad! Roligt att se folk man känner utklädda till lite speciella saker. En tredje sak som jag är så glad över är att två av mina vänner har hittat varandra :). Micke och Mika har varit på g några månader nu och jag vet ju att Mika gillar Micke, men hade ingen aning vad han kände för henne. Och så fick jag ur honom att han tycker att hon är grym och att han gillar henne som fan. Man blir så glad.

Sommar och sol :D

Idag solade jag samtidigt som jag pluggade italienska - DET ÄR SÅ SOMMAR NU! :D

Glädje!

Fnipp vill veta.

Det blev ingen promenad. Juno med mamma och Sofie istället, som var rätt mysigt det med. Tyckte om filmen och förstår faktiskt inte att hon vågade vara gravid och sen lämna bort barnet. Om det hade varit jag skulle jag gjort aborten så fort som möjligt för att få det gjort. Är så inte redo för att gå runt med en gigantisk mage...

De har fortfarande inte avslöjat vilka som har vunnit årets webbtidning. 13 maj måste vi vänta till. Gah. Vill veta nu (Fnipp också)! Troligen vinner vi inte, eftersom inget nytt har lagts upp sen slutet av mars kanske. Erik skulle ha uppdaterat igår, men inte har han gjort det vad jag kan se.

image63

Fnipp, KZINEs maskot. Egentligen ser han lite annorlundare ut, men jag kunde inte hitta originalet så det fick bli den som Xin Xin från redaktionen har gjort.




Friday I'm inlove

UN Roleplay är äntligen över! Det gick rätt så bra, men ibland var det lite svårt att hänga med. Hur som helst, nu är det ju officiellt helg men inga planer för ikväll inte. Har ju haft så mycket att göra hela veckan så att jag inte har hunnit planera något. Men utstyrseln för imorgons planer är fixade i alla fall! Ni kan få se vad det blir imorgon :).

Nu ska jag se om någon som bor nära mig har lust att ta en liten promenad, för det är ju så härligt väder. Och jag bara måste slänga av mig dessa ytterst formella kläderna...

Alla kan göra en skillnad.

Jag tror att jag är rätt känslig när det gäller sådant som händer i världen. Reagerar ofta när jag inser att inte ens majoriteten av världens befolkning är lika lyckade lottade som jag. Garanterat är det nog de två resolutions som jag skriver för International Relations. Landet som jag har är Kenya.
   De har inte alls så bra som vi har, inte på långa vägar. Även om det länge har varit ett av Afrikas mest stabila land, ser tillvaron rätt mörk ut. Sedan de senaste trettio åren har fattigdomen tredubblats, nu är mer än hälften av befolkningen fattiga och 7.5 miljoner lever i extrem fattigdom. Över 50% av befolkningen har inte tillgång till rent dricksvatten och 29% av de som bor på landet har aldrig fått undervisning. Jag kan fortsätta, men är inte säker på om det är så relevant - ni har nog förstått att det inte direkt lätt att leva där och att det dessutom inte ser ut som vårt samhälle.
    Sedan presidentvalet har det förvärrats också. Direkt efter började upproren och våldet fortsätter fortfarande. Flera hundratusen har dött. Samtidigt dör cirka 250 000 av befolkningen av sjukdomar varje år. Är det fel av mig att jag blir berörd och inte vill att det ska vara så här? Jag tror inte det. Kanske är det inte mycket vi kan göra åt det, förutom att skänka en slant då och då, men vi kan ju i alla fall låta bli med att klaga på att vi inte har några pengar kvar till shopping eller att skolmaten är dålig. Det finns viktigare saker än det. Sedan tycker jag att man ska komma ihåg några få ord: Alla kan göra en skillnad.

Lilla journalistpriset 2008

KZINE är nominerad till Lilla journalistpriset 2008 för årets webbtidning! Hoppas verkligen att vi vinner, men det är lite tveksamt eftersom sidan inte har uppdaterats sen mars... Oops. Inte mitt fel i alla fall!

De andra tidningarna är:

Cumulus - Åva Gymnasium, Täby (Elise och Fredriks tidning, så nu har jag blivit konkurrenter med dem också, förstår inte hur jag lyckas med att bli det med vänner hela tiden :P)
Kaktusbladet - Justus Tranchellgymnasiet, Landskrona (farlig konkurrent!)

På fredag avslöjas det vilken tidning som har vunnit, så håll alla tummar ni har för oss på KZINE (och några för Cumulus som hoppas att bli nominerade till kategorin "Årets papperstidning")!


Hej då ordet ska. Typ.

Ibland förstår jag verkligen inte mig själv. Som nu till exempel när jag har gått upp en timme tidigare för att skriva klart ena resolutionen, men tror ni att jag skriver någon sådan? Nej absolut inte, inte nu i alla fall. Istället sitter jag och läser andras bloggar. Det är konstigt det där, hur man dras till att göra sådant man borde göra när man är klar med det man ska göra. Ordet ska tycker jag heller inte om, låter så hårt och borde verkligen avskaffas. Kanske något att skriva om i min resolution, men på något sätt känner jag att det inte riktigt passar in på Kenya, fattigdom och hälsa.

Oorganiserad

Jag insåg nyss att jag inte kommer hinna hem innan jag ska iväg till Birgittasystrarna i Djursholm, dit jag ska med min konfirmationsgrupp. Dessutom ska vi äta middag där, så jag kommer  hem sent. Så då blir det ju lite jobbigt att skriva resolutions, enda tiden som jag har är efter psykologin och innan KZINE-mötet. Fortfarande vet jag dock inte när vi ska samlas.

Borde nog ta reda på det, ibland blir jag så trött på mig själv att jag är så himla oorganiserad och att jag aldrig kan slutföra något för litterär gestaltning. Just nu skriver jag på mitt tredje projekt, en krönika. Undra om den kommer bli klar.

Dags för att införskaffa bikini!

Det kan ju inte vara någon som tycker om att det är så särskilt roligt att testa bikinis precis innan sommaren. Nja, jag ogillar det verkligen, eftersom bilden man ser i spegeln är förhoppningsvis inte rättvis mot en. Eller möjligtvis är den det, då ljuset inte direkt döljer något och man ser precis allt. Sådant som man kanske vill slippa se och som åter igen påminner än om att beach 08 är lite väl nära. Helst vill man ju hellre blicka mot nästa badsäsong, men det kan man ju inte! Jag vägrar lyssna på dem som hävdar att det är för sent att göra något inför sommaren. Träningen är igång, så lite resultat kommer det ju ge.
   Men åter till bikiniprovandet, som ni kanske förstår var jag på bikinijakt idag. Som tur var slapp jag uppleva för långa moment, då jag fick napp på första stället jag var på! En brun bandauöverdel fick följa med från Åhléns och senare när jag var på H&M hittade jag även en fin mönstrad bandau. Som satt bra också. Tur det.

Back from the dead

Nja kansked inte riktigt "back from the dead", men märkte igår när jag fikade med Mika att jag har varit lite off härifrån när hon sa att jag "inte har bloggat län". Svaret till det är att jag verkligen inte har orkat, Frankrike tog all min energi. Bokstavligen. Men resan var helt underbar, det var varmt och vi gjorde roliga saker. Kändes skumt sen när vi skulle hem, men gud så skönt det var att sova! När jag kom hem på tisdags natt sov jag från 02.00 till 15.00. Helt sinnesjukt.

Jag upplevde en kulturkrock också. Vi upplevde att i Frankrike kan man inte gå klädd hur man vill, utan att antingen få elaka kommentarer eller efterhängsna killar efter sig. Tack gode gud för killarna i ES2A. <3 Så söta och skuldmedvetna dem var efter det som hände. Men vi hade en del roliga kvällar med bland annat italienare!

Nog om Frankrike. Nu sitter jag och kollar på flygbiljetter till England, nu är det rätt billigt om jag åker till Manchester och flyger hem från London, vilket är rätt pasande då jag måste kolla på universitet i flera delar av England. Dock har jag ett litet problem, ett ytterst litet problem... Jag har ingen att åka med... Vilket kan vara bra. Någon som vill följa med (måste dock tåla med att bo på billiga hostels och äta billig mat)?