Always Where I Need To Be



Den här kommer få vara med på min lista! Love it!

Och vet ni vad, de kommer till Arvika så jag tycker att vi drar dit!

"Kortfredagen"

På lov ska man väl inte behöva städa, eller? Mamma har nämligen sagt åt mig att både diska och dammsuga hela lägenheten. Jag vill inte, dammsugaren bits och diskvatten är äckligt. Gaaah, jag har så mycket att göra idag men så lite tid.. Kanske bäst att jag inte sitter här...

Anyway, här är allt som jag ska hinna med idag. Om förra fredagen var långfredagen så är den här fredagen kortfredagen...

  • Dammsuga & diska
  • Gå på promenad
  • Göra en partylista till Ullis fest ikväll
  • Åka och sola
  • Plugga svenska
Och sen vet jag inte om det var något mer.. Det kanske inte var så mycket ändå. Hm.

The Kinks

Jag nämnde The Kinks i förra inlägget och har lyssnat en del på dem den här förmiddagen. Ni måste ladda ner eller köpa någon av deras CDs. Helt underbara! Faktiskt!

image48

Everybody got the right to speak their mind
So don't shoot me for saying mine
Everybody talking about racial equality
 'Cos everybody's equal in the good Lord's eyes
But if I told you that God was black
What would you think of that
I bet you wouldn't believe it


The Kinks - Black Messiah

Svenskar älskar att prata om väder?

Svenskar är tydligen kända för att vara bra på att prata väder, så då är det väl lika ba att jag lever upp till det. För övrigt kan jag känna igen mig i det, när man inte har så många samtalsämnen så kan man alltid ta upp vädret. Funkar alltid. Kanske tråkigt, men är man svensk så är man. Eller? Det kanske inte bara vi som gör det, har hört att engelsmän också gör det, men det är ju inte så konstigt - då alla "hoppar på dem" och säger att det alltid regnar där.

Något som jag inte kan hålla med om, och jag har ändå varit där en mängd gånger. Har tappat räkningen. Det känns som mitt andra hemland, och det är som att jag har vuxit upp där. Jag tror inte att man nödvändigtvis känner tillhörighet till det land man är född i, den känslan kan uppstå var som helst. Så är det för mig, jag känner mig hemma både i England och i Sverige. Jag har aldrig bott längre än sex veckor i England, men det känns ändå som mitt hem. Maten är vidrig, men musiken är ju helt underbar. Tänk vilka band som bildades där. The Beatles, Joy Division, Rolling Stones, The Kinks och lite nyare band som The Kooks, Razorlight, The Magic Numbers och Babyshambles.

Men det var inte det som jag hade tänkt skriva om, istället hade jag tänkt skriva som en typisk svensk om vädret. Himlen är nämligen blå. Blå med knappt några moln alls och jag hoppas verkligen att det blir vår snart, för jag står inte ut med mer vinter. Så är det helt enkelt.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

Ted Gärdestad - Himlen Är Oskyldigt Blå

Touching from a distance

Den här vill jag ha. Control är tydligen baserad på den.

image47

Control

image46

Åh vad ni måste se Control. Jag kan inte minnas sedan jag såg någon gripande eller fängslande film som den här. Den levde verkligen upp till förväntningarna man hade inför den. Men den var sorglig, och eftersom den är en självbiografisk film så vet man ju redan halvt om halvt slutet. Men gud vad jag älskar den! Funderar till och med på att köpa den när den kommer ut. Soundtracket håller jag redan på att ladda ner. Olagligt jag vet, men jag måste ha musiken!

Förresten, igår delade jag ut mitt CV till 14 ställen, så nu får vi hoppas att några nappar. Vissa verkade intresserade. Hoppas kan man alltid.

The Kooks in my heart

image45

Ni måste lyssna på Kooks nya album - helt underbart! Även på det här albumet har de gjort musik som man blir glad av :). Det ska jag lyssna mer på! Btw, han med rött hår är ju lite lik Tobbe (för er som känner honom). (a)
Snart ska jag och Mikaela ut och dela ut våra CVn!

Men, stanna för min skull!

Jag har precis laddat ner The Kooks nya skiva "Konk", ska snart lyssna på den men det är ine jag det jag ska skriva. Hur som helst, när jag ska kolla på bilder på dem så ser jag en rubrik om att bassisten Max Rafferty (bilden nedan) har hoppat av! Men då... Jag kände ju nästan honom (med betoning på nästan)... Det var min enda close celebrity-experience ju! Han gick nämligen i min mosters pojkväns brors klass. Långsökt jag vet, men gah han var ju lite snygg.

Fast no way att jag någon gång i framtiden skulle lära känna honom... Eller man vet ju aldrig!

image44

One Tree Hill och hostar som en skorssten...

Jag är så laglig nu, säger vi. Laddar ner ännu ett avsnitt av One Tree Hill. Jag älskar den serien! Egentligen hade jag redan laddat ner det avsnittet som jag gör nu, men det försvann på något konstigt sätt. Så nu sitter jag här och väntar på att det ska laddas klart. 24 minuter måste jag vänta. 24 MINUTER! Aslänge ju... För man vill ju veta fortsättningen...

Btw, att gå ute igår med för kalla kläder (hade min skinnjacka utan långärmat under - smart där...) med Ingrid var kanske inte en bra idé. Hostar konstant nu nämligen. Gaaah!

Vår, tack!

Snön verkar försvinna nu som tur är. Våren är verkligen efterlängtad, man blir ju så mycket gladare då av allt. Tänk er alla färger och solen kommer fram, hur härligt som helst ju! När det är snö blir det för sig lite ljusare än utan, men det är ju grått så ofta plus att det är kallt som fan (ursäkta mig för språket). Jag vill kunna sitta i någon park med en kompis och med en glass i handen, utan att behöva frysa.

Göteborg var verkligen en skillnad mot Stockholm, där var det verkligen mycket varmare. Där kunde man minsann sitta med en pratglad vän och prata om saker som kanske inte är livsviktiga för andra. Fast jag ahr hört att snön kom dit med...

Jag ska köpa ett par löparskor när det är vår och börja springa, för jag och Ulli ska i alla fall vara med i Vårruset. Förhoppningsvis får vi med några till! Man kan ju göra träning till något roligt, det ska inte behöva vara något tvång eller något som man ska släpa iväg sig till. Tänk va härligt att ladda ipoden med massa bra musik som man blir glad av, då blir det så lättare att träna. Åh, vad jag vill ut och träna, men det går ju inte. Jag är fortfarande förkyld och det har blivit värre.. Jag är inte säker, men jag tror inte att godiset botar den. Man kanske ska proppa i sig massa C-vitaminer?

I chock

Varför blir man alltid förvånad när man får höra något nytt om en vän? Det är som att gränerna tänjs hela tiden, och om det är bra eller dåligt kan man ju inte svara på. Men överraskad, det blir man garanterat!
Jag reagerade så när jag fick reda på vad min vän X gjorde med Y, chockad blev jag minst sagt. Nu svarar inte X när jag ringer, för jag vill ju höra om det verkligen stämmer eller om det var ett rykte. Antagligen ligger hon och sover, det skulle jag också göra om jag hade sovit borta och kanske inte hade sovit så mycket... X, du anar inte vilken chock jag fick när jag fick reda på det! Du ringer mig bums! ;P
 
Apropå rykten, jag tycker verkligen inte om det och absolut inte om det sprids och inte är sant. Det finns inget gott i det och det gynnar ingen, förutom den som sprider det kanske. Men för vilken anledning väljer personen att göra det? Kan det vara så att man till person är väldigt osäker och är desperat efter uppmärksamhet? Väldigt olämpligt är det i alla fall.

Påskafton

Igår på långfredagen så var jag inte hemma och tittade in i en vägg (det ligger ju kvar att man inte ska ha kul på den dagen), istället var jag hos Tobbe och hade roligt också. Innan det smaskade jag, Filippa, Ulli och Karin i oss massa godis hemma hos mig. Nu har jag tre påskägg som man tror ska hålla i en evighet, men det kommer de säkert inte göra... Och jag kommer ju absolut inte bli tjock! :P

image43

Mina tre ägg

Nåt säger mig att du blir borta en lång lång tid

Blir två inlägg rätt fort efter varandra, men jag älskar den här låten!

Vi två hör hemma
i ett rum med inga andra
Om jag var tio år yngre
skulle jag inte behöva dig längre

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra
nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid

Håkan Hellström - För En Lång Lång Tid

Glad påsk!

Idag kommer Filippa, Ulli och Karin hem till mig med ett stoooort ägg fullt med godis! Fast okej då, jag kommer inte vara den enda som får något - vi ska nämligen byta ägg! Det ska bli najs! Jag älskar påsken, för då får man en bra ursäkt till att äta massvis med godis.

image42

Såklart jag vill ha en egen måne

När jag och Karin skulle fika på Espresso House så möttes vi av en mycket snäll och kunnig barista (säger man så?). Han visste nämligen precis vad vi ville ha. Inte alltid man träffar på sådan trevlig personal, vi behöver flera såna! Men i alla fall, så här var det när Karin skulle beställa en kaffe.

mannen i kassan: Tjena tjena, tjena tjena tjeeena!
Karin tänker: okeeej..
Karin: ...tjeena.. jag skulle vilja ha...
mannen i kassan (Karin, han hette faktiskt Mattias!): ...en egen måne!
Karin (som faktiskt diggar ted gärdestad ganska mkt): Jaa! :)

Men sedan blev det ingen måne, istället en varsin cappuccino. Espresso House är underbart, för man får studentrabatt med CSN! Jag hade dessutom inte tillräckligt med pengar, saknades typ fyra kronor men det var okej! Kan det inte finnas fler sådana café och sådana människor? :)



Hade för ovanlighetens skull väldigt god tid på mig, så jag passade på att ta lite egobilder och outfitbilder :).


Karin och jag på Espresso House

Det går ju bra nu :)

Nu vill jag bara vara lite egoistisk, ville bara säga att min artikel finns här nu också :). Tycker att det är så kul att mina texter syns på andra ställen än KZINE.

Vatten borde vara en självklarhet för alla

Idag tittade jag på SVT's program "Korrespondenterna", och dagens program handlade om att privatföretag har köpt upp rätten till vattnet i flera länder. Vissa har inte ens brytt sig om att dra ledningar till de fattiga delarna i länder så som El Salvador, där familjer inte har möjlighet att ha råd med vatten.

Jag förstår inte hur man kan sätta ett pris på vatten, för mig är det en rätt för alla, oavsett kön, hur man står ekonomiskt eller vart man kommer ifrån. Hur kan man då tjäna pengar på vatten? Hur kan pengar vara viktigare än liv? För så är det nu för tiden, det har gått så långt att man kan tjäna pengar på allt - även vatten som är ett måste för att kunna överleva. Hur ska en fattig familj kunna leva utan vatten?

Man kan göra mycket mer än att tänka på Jesus på långfredagen

Min kära vän Karin skrev ett inlägg om att långfredagen betyder mer än att man ska tänka på Jesus, och det är något som jag håller med om. Tänk er vad den dagen egentligen handlar om, att man kanske ska tänka tanken om att offra sig själv för att hjälpa andra. För den som tar emot hjälpen uppskattar nog det otroligt mycket. I vår tid är det många människor som är egocentriska och väldigt självgoda, och det är en kultur som vi nu har i Sverige. Här i jantelandet lever det ju kvar att "man ska inte vara bättre än någon annan", men också att man "ska ta hand om sina egna problem och sig själv."

Jag tror att ni förstår vad jag menar. Kanske har vi blivit för bekväma med det tänkande som har levt kvar så länge. Dock säger jag inte att det endast är negativt, ibland kan det vara bra, eller snarare nödvändigt att tänka på sig själv. Man kan inte följa andras viljor hela tiden. Men om vi lever i en väldigt stressad värld, är det inte så som Karin skriver, att vi behöver högtider? Dagar som vi visar vår kärlek till varandra, uppskattning, sorg och respekt. Vi behöver ta en paus från vår stressiga vardag och tänka på andra. Folk som har det svårare än oss och folk som ger allt för att hjälpa dessa, som offrar kanske en utekväll eller de där par skorna.

Likt många andra människor har jag många gånger sagt att jag ska göra något gott, men att det sedan aldrig blivit av. Men nu på fredag, då ska jag tänka på andra som kämpar för att andra ska få ha det bra. Ta Dalai Lama till exempel som kämpar för Tibets självständighet, tänk vad han har förlorat genom åren, men samtidigt fått så mycket mer tillbaka. Tro det eller ej, man tjänar på att vara snäll mot sig själv och andra och visa medtanke. Att man har mod att visa att man kan bry sig om folk som man inte känner.

Nästan snöstorm

Våren kommer nog inte närma sig de närmsta dagarna, snön vräker ner nu... En anledning till att jag inte orkar gå ut, men jag är ju faktiskt sjuk så då ska man ju inte gå ut. Typ. En bra sak med att vara sjuk är att man kan äta vad man vill, eller kan och kan, men jag orkar i alla fall inte vara übernyttig när jag inte mår toppen. Så jag har bakat chokladbollar med pärlsocker! Mums :)

Nu ska jag kolla på "sjukdoms-tv", typ Ellen eller något..


<3

Åh, älskade Håkan är på P3 nu :D. Yay!

image35

Snörvliga Louice

Nu har jag sjukanmält mig, orkar verkligen inte gå på några lektioner idag. Men sen så har jag ett litet dilemma, nämligen att jag kanske måste ta mig till skolan ändå. Har ju en intervju att göra med rektorn om att OP (omvårdnadsprogrammet) ska få stanna kvar. För idag är ju sista dagen innan lovet, så om jag inte gör den idag blir det efter lovet. Funderar på att ringa henne istället, det kanske jag kan göra. Men jag skulle behöva lämna in min lapp om var jag var i fredags, jag tycker inte om att ha ogiltig frånvaro...

Fast det verkar som deadlinen ändå är framflyttad till efter lovet, så då kanske jag slipper ändå. :) Vore rätt skönt faktiskt. Nu vill jag faktiskt ha Ben & Jerrys, som är ett måste när man är sjuk. Någon som vill ge mig det? (a)

image33

Övervakningskameror, för en bra anledning eller det motsatta?

Tidigare ikväll när jag satt på bussen på väg hem såg jag att det satt övervakningskameror övanför sätena, som jag aldrig har uppmärksammat förut. Jag vet att många är emot det systemet då de möjligtvis känner att staten får mer makt, eftersom de bevakar det man gör. Men jag ser dessa kameror som skyddhet, det får mig att känna mig tryggare.

Tänk om man skulle vara inblandad i något bråk, rån eller något annat brott, så finns detta på film vilket är en fördel för offrena. Då går det inte att ljuga, utan allt blir som svart på vitt. Dock när det kommer förslag om att sätta upp kameror på ställen som kan anses onödiga, förstår jag faktiskt inte hur de tänker. På min skola har de till exempel diskuterat om sätta upp bevakningskameror i matsalskön. What? Det är att gå över gränsen, vad skulle det tjäna till?

Jag är mycket medveten om att åsikterna om den här svåra frågan är blandade och det går inte att säga att man är för eller emot, det anser jag i alla fall. Kanske är det här ett exempel på att livet är en gråzon.


Artikel

Om ni vill läsa artikeln om Blondinbella, kan ni läsa den här.

:)

Btw, igår blev det rekord för antal sidvisningar för min blogg (förutom första dagen när jag började skriva igen), då visades den 88 gånger och jag hade 12 unika besökare. Men jag förstår inte, vad är unika besökare egentligen?

Blir det jul igen snart också?

Jag får väl inse att det är vinter igen, eftersom det var massa snö på min gård när jag tittade ut genom fönstret imorse. Först hade jag tänkt ha min skinnjacka, men insåg att det skulle vara lite väl kallt. Blev min höst/vinterkappa istället. Jag som ville ha vår...

En bra sak är i alla fall att Philip har lagt upp min artikel om Blondinbella, så nu kan jag maila den till Anna på Ung Media och till Jens. Skitbra ju :). Nu ska jag springa till min sociallektion och slutföra ekonomirprovet, som för övrigt är ett open book test till min fördel då jag verkligen inte är så framgångsrik när det gäller ekonomi.

Tårta

Jag håller verkligen på att bli sjuk, inte bra! Positivt är i alla fall att vi ska äta tårta alldeles strax, eftersom pappa fyllde 49 i fredags. Så det kanske botar min "sjukdom". Och jag måste maila min "sommarjobbschef" på S:t Görans sjukhus också. Glömmer ju det hela tiden, undra varför...

Fan.

Nu snöar det. Fan. GE MIG VÅR!

Förkyld men glad ändå!

Förutom att jag har blivit förkyld (Igen) har det varit en bra dag idag. Jag och Mikaela skippade pannkakorna (fast jag tycker det är barnsligt gott) och gick hem till henne istället för att äta lunch. Den var nog betydligt nyttigare, men jag håller fast vid att pannkakor är faktiskt gott det med. Men jaha, så är man lite halvsjuk igen, inte kul på något sätt. Men så är det, och mitt immunförsvar verkar ha tagit semester sedan nyår.

Men jag känner mig så glad! Jag är singel och jag älskar det! Jag har insett att det bara finns fördelar med att vara det, helt underbart ju. Blev så glad när Mikaela sa att jag såg lycklig ut, för det är jag verkligen. Däremot är jag inte så nöjd med att det regnar. Yuck!

Bilder från Götet :)



Bild 1: Ung Medias specialitet, panerad ost
Bild 2: Jens från Norrland och Sara från Stockholm :)
Bild 3: Skåningen Danielle :D
Bild 4: Johan från Halmstad och Fredrik från Stockholm :)
Bild 5: Elise från Stockholm :)
Bild 6: Elise med en Cosmopolitan
Bild 7: Jag med en Cosmo
Bild 8: Jag och Danielle :)
Bild 9: Jag, Danielle, Sara och Fredrik
Bild 10: Sköna göteborgare
Bild 11: Jens, mina redaktionsvänner Philip och Erik från KZINE och halva Daniel, som en gång var fotograf i KZINE.
Bild 12: Hann se lite av Götet också.
Bild 13: Brunnsparken
Bild 14: Göta Älv kanske?
Bild 15: Åkte åt fel håll... Så jag hamnade i Frihamnen..
Bild 16: Åkte tillbaka till Ung Medias lokal, där Fredrik var kvar. Han var rädd för sin baguette.
Bild 17: Johan och Elise :)
Bild 18: (Styrelsens ordförande) Robin tycker visst om att posa. ^^
Bild 19: Sköna Halmstadsbor :)

Grå måndag

Sitter och äter frukost och tittade precis ut genom fönstret. Himlen är grå och det är kallt, verkar det som i alla fall. Men det blir väl bra ändå, fast jag vill ändå tillbaka till Göteborg för där var det vår. Härlig vår med massa sol... Kan inte Stockholm också vara lite före? Och jag vill också ha lov nu, det vore ju nice.

Känns som jag har varit borta från skolan längre än en dag (plus helgen), det är lite skumt egentligen. Men nu ska jag fortsätta äta, för nu börjar jag få lite bråttom.

Hemma!

Tågresan gick bra, men det krängde rätt mycket och vi var utan internet - men vi klarade oss ändå! Jag är så nöjd över den här helgen, kändes verkligen som att jag passade in. Där ska jag vara liksom. Och nu har jag insett att det är bra att vara valberedare, hey! det kommer ju va jag och de andra valberedarna som föreslår nästa år vilka som ska sitta i styrelsen! Ska bli najs. Men juste, fick rätt många kommentarer om min resväska, som var den största (och färggladaste) av allas.
En tjej från Halmstad undrade om jag hade med mig hela mitt hem och Robin som är ordförande frågade sig vem av oss som hade haft svårast för att packa lätt. Det var nog jag. Jaja. Roligt :)
Nu är det Wallander igen :).



Min stora men fina resväska!

Hälsningar från Götet

Har ni någonsin haft åsikter om en person som du aldrig en skulle kunna tänka på att de kunde ändras? Jag har haft det om Isabella Löwengrip, eller Blondinbella som hon är känd som. Överraskande har jag faktiskt ändrat åsikt om henne, och jag blev så förvånad över det.

Hon föreläste ju igår på Ung Medias årsstämma, som nu är över, och för det första blev jag förvånad över att hon faktiskt verkade vara trevlig. Och ja, hon är hör och häpna smart. Hon berättade om att hon skriver sina artiklar i ett speciellt mönster för att behålla läsarna. Mja, lite hjärna har hon nog. Ska skriva en artikel om henne som inte bara ska publiceras på KZINE.se, utan också på Ung Medias Mediablogg och i Jens L'Estrades skoltidning. 

För övrigt har helgen i Göteborg varit väldigt rolig och jag tycker att den är minst sagt lyckad! Jag har träffat nytt roligt folk och vi har testat Sveriges baksidas uteliv. Det var nice! Kanske lägger upp lite bilder senare. Men nu är Presskonferensen 2008 slut, och vi åker hem med tåget som går 17.37.

Något som jag också gjorde var att kandidera som ledamot för Ung Medias Styrelse, men tyvärr blev jag inte vald då jag verkligen ville vara med. Men det är inget att göra åt, och istället så blev jag valberedare men det är säkert också roligt. Vi får väl se!

Nu ska jag gå och vara trevlig stockholmare. Bloggar säkert från tåget,  ha det gött!

Janne Josefsson på Ung Media?

Tittade precis på Debatt där bland annat Maria Wetterstrand, Fredrik Federly, Maria Abrahamsson, Ebba von Sydow och Janne Josefsson mfl debatterade. Just Janne Josefsson är en av mina förebilder, beundrar det han har gjort och det sättet han arbetar på. Men eftersom Debatt hade valt personer som ändå skulle befinna sig i Göteborg, så kan man ju fråga sig om han kommer vara med något på Ung Media? Hoppas, hoppas... Vore grymt att få se honom prata i alla fall, så kanske man kan få en liten pratstund med honom också.

Nej, nu ska jag fortsätta packa!

Mitt uppe i packningen

Om någon skulle se min väska med min packning skulle den personen inte förstå att jag endast ska vara borta två nätter. Och jag är inte klar än, jag ska lägga ner skor och necessär också. Men så blir det alltid när jag åker någonstans, hatar verkligen känslan av att man kan ha glömt något. Jag brukar också glömma minst en sak. Senast jag åkte hade jag glömt tandkräm och sedan var det något mer som jag inte kommer hem.

Men imorgon åker jag alltså, 10:25 lyfter planet. Det ska bli najs! För övrigt ser min säng väldig inbjudande då jag är väldigt trött, var i skolan från 09:50 till nästan 21.00 eftersom vi hade Parents' Night. Vilket betyder att vi visade vår pjäs BonAqua för nära och kära, så nu är allt över. Den hör nu till historien. Ulli och Karin kom och kollade och de älskade pjäsen - tur det!

Nu ska jag fortsätta packa och nu ska jag säga rätt så att inte Mika anmärker:
Det ska la bli gött och ni får ha det gött!

Två dagar kvar

Boxningen gick så bra! Tycker verkligen om det, det är nog min favorit när det gäller träning. Känner mig så glad nu, älskar kickarna som man får när man tränar. Sedan så har jag ju en del förväntningar inför Göteborg, det ska bli kul! Bara två dagar kvar.. Om ens det.. Ska också passa på att träffa Alex som jag lärde känna under Westlifetiden. Vi var galna men vi hade så kul! Vi har inte träffats på nästan två år så det ska bli roligt. Eller som göteborgarna säger: "Det ska bli la gött!"

Och sedan är jag så glad över att vara singel.
Som Karin sa: "Man är inte ensam, man är ledig". Det stämmer så bra! Jag känner mig inte ett dugg ensam, jag har ju helt underbara vänner <3. Tvåsamhet är inte mitt mål just nu, men om det händer så händer det.
Btw, jag är klar med min historiatext också, yay! Men nu ska jag kolla på Grey's Anatomy, tror det har börjat nu.

Ciao!

Duktig

Lalala nu har jag varit duktig. Är inte helt klar med min text, men jag har inte alls mycket kvar. Så skönt. Nu ska jag iväg till gymmet och boxas! Det ska bli underbart.

Kanske nördig eller helt enkelt väldigt seg.

Jag känner mig lite nördig som valde att stanna kvar efter skolan för att skriva historiatexten, men är man tvungen så är man. Fast jag hade ingen italienska, så annars skulle jag nog inte ha stannat kvar. Texten skulle för sig ha varit inne i fredags, så att jag stannar kvar kanske inte är så nördigt. Ska snart börja skriva den, jag looovar.

Mikaela är tillbaka i Sverige nu och det är nice! Den där jäveln har gått och blivit jävligt brun. Fast jag har för sig blivit jävligt blond - så det jämnar väl ut sig. Självklart hade vi massor att prata om och innan vi skiljdes åt insisterade hon på att ta ett par foton på mig. Så det blev en del på mig och några med mig och Micke. Men de blev fina :). Men kallt var det och nu ska jag göra det jag är för.

Nyklippt!

Åh vilken bra dag det har varit. Efter skolan träffade jag Ulli och sen mötte Karin och Tobbe upp oss. När Karin hoppade på Tobbe trodde vi att det var någon knarkare... Men det var det inte som tur var. Sedan gick vi och fikade och sedan åkte jag och klippte mig.

Lite bilder:





Nu ska jag sova!

ADHD kan bli hinder för att få körkort

Just nu har jag litterär gestaltning och jag har äntligen kommit på vad jag ska skriva. En essä blir det om att ADHD kan bli ett hinder för att få körkort. Så är det nämligen. Vägverket misstänker tydligen att många olyckor beror på att unga män har ADHD. Jag tycker att det är bra att det kan bli ett förhinder om det är en risk för samhället, men om ADHD kan kontrolleras med hjälp av amfetaminliknande preperat kan jag inte se någon anledning för att de inte ska få körkort.

Vägverket hävdar att patienter med ADHD har bristande impulsfaktor och kan därmed vara en "riskfaktor". Intressant. 1 maj ska det bestämmas hur det blir. Men vad tycker ni, ska man förhindra personer med sådana sjukdomar att skaffa körkort?
Nu ska jag faktiskt börja skriva, jag har till och med gjort en tankekarta - det ni!

Söndagsångest?

Min syster läser tydligen min blogg. Där ser man. I alla fall, söndag idag och då är veckan därmed slut. Och det kändes inte så våraktigt idag heller, bara kallt, äckligt och grått. Förlåt, glömde säga att det var regnigt också. Det är väl ungefär nu som "söndagsångesten" börjar infinna sig för imorgon är det ju måndag och jag har inte pluggat ett skit i helgen. Jag som skulle göra det. Men jag har ju egentligen inte varit på topphumör, förutom igår när jag var med Karin hela kvällen. Då blev jag glad :). Vänner är underbara.

Något som också är underbart är Håkan Hellström, han och jag skulle nog passa bra ihop. Han verkar faktiskt helt underbar. Medan jag väntade på Karin på Slussen igår satt jag och läste en artikel med honom (som jag sedan glömde :/). Ska försöka få en intervju med honom för KZINE, det vore härligt.


27190-5

Min framtida man? Haha. Jag ska i alla fall köpa hans nya skiva.

VÅR!

Jag kan knappt tro det. Våren är äntligen här, kunde ju inte ha kommit mer lägligt! Solen skiner in genom mitt fönster och jag är riktigt sugen på att ta min cykel och cykla en mil eller två. Ska bli skönt, jag har ju inte tränat på cirka två veckor eftersom jag blev sjuk igen. Det kommer bli en underbar vårdag fast jag måste plugga historia. Men efter det ska jag nog träffa Filippa och ta en fika. Har inte träffat henne sedan hon åkte till USA så det kommer bli kul att få höra vad hon har haft för sig. Ikväll vet jag dock inte vad jag ska göra, men jag är så partysugen!

Igår var det ju också vår så fick jag lust att ta en sväng till Myrorna vilket resulterade i en svart väska och ett par söta svarta skor med en liten kilklack och en rosett vid tån som jag inte kunde låta bli att köpa. Som tur var var det ju billigt, så min plånbok är inte helt tom. Hade tänkt fota och visa mina fynd, men märkte nyss att jag klumpigt nog hade glömt minneskortet hos mamma. Smart där. Får stanna där på min cykeltur och hämta det.

Men åh. Så skönt med vår. Tänk er, det kommer vara varmare, ingen snö och man måste inte oroa sig för att frysa om man väljer en dag att ha skinnjackan. YAY!

Bäst att jag slutar bloggar så att jag kommer iväg någon gång :).

Göteborg nästa helg!

Gissa vart jag ska på fredag? Gulliga lilla Göteborg! Erik från KZINE ringde och frågade om jag ville följa med till Ung Medias årsstämma - såklart jag vill det! Det ska bli najs och nu får vi bara hoppas att skolan betalar resan ner... Hallå, det är faktiskt en resa som har med lärande att göra. Typ.

Ska försöka klippa mig innan det också, får bara se till att ringa min frisör Marie. Hon har tydligen bytt salong. Hm..

27190-4

Nu ska jag vara duktig och göra historia som ska vara inne idag. Om jag orkar.

Där rök min framtida chefredaktörspost...

... när det kom fram till att ja, jag har läst Blondinbellas blogg. Om Anton får bestämma vill säga, men jag tror inte att han var seriös. Det blev i alla fall en lite diskussion när det kom fram att Ung Media hade anställt Blondinbella av alla bloggare till att föreläsa på deras årsstämma. Blev väldigt förvånad när jag fick reda på att de hade valt just henne, kunde man ha valt en mer ytlig person liksom? Och hur fick jag reda på det då? Skäms nästan men jag läste det på hennes blogg.

Dock är jag väl inte den enda som har läst den ett antal gånger, vilka anledningar man har haft spelar egentligen ingen roll. Men för att komma till poängen; det finns otroligt många andra inflytesrika bloggare på nätet som inte har ett eget aktieföretag etc. För att vara ärlig så är jag rätt så skeptisk mot att bloggare ska vara förebilder åt andra individer, då de är helt vanliga människor som oftast skriver om sina egna liv. Jag tycker att det skulle vara coolt om Ung Media istället hade valt en bloggare som kanske gör något för sina medmänniskor.

Och det där med att jag inte skulle förtjäna chefredaktörsposten för KZINE för att jag ibland har läst Blondinbellas blogg håller jag inte med om. Som jag sa när jag försökte försvara mig: "Det kan ju vara bra att få perspektiv på olika sorters människor." För alla är inte likadana, det måste vi komma ihåg.

Orkar inte

Klockan är 16.00 och jag slutar om en halvtimme. Har litterär gestaltning och borde skriva en text om en målning av Edvard Munch istället, men jag orkar bara inte. Jag är trött och av någon anledning mår jag illa. Vill bara hem och inte göra någonting, men det kommer jag inte få göra eftersom jag måste plugga psykologi. Provet är imorgon och jag har absolut ingen som helst aning om hur det kommer gå för mig. Jag avskyr prov.

Istället för att göra det jag ska göra så drömmer jag mig bort till sommaren. Jag längtar så mycket, men fortfarande är inget inplanerat. Eller jag vet vad jag vill göra och jag kommer antagligen göra det också, men jag vet inte när jag ska göra allt. Det enda som är helt klart är resan till Assisi i Italien. Jag åker 15 juni och kommer hem 21 juni (samma dag som Linn kommer hem från USA :D). I tisdags fick dessutom jag och Stina reda på att vi kommer få två utekvällar där nere. Nice!

Men så här ser min sommar ut hittills:

5 juni: Skolavslutning
6 - 14 juni: Antagligen jobba.
15 - 21 juni: Assisi, Italien!
22 - 28 juni: Några dagar måste jag vara i kyrkan, men jag och Linn ska helt klart dricka vin på min balkong och bara ta igen all tid. 10 månader är långt :(.
3 - 6 juli: Jag vill åka till Roskilde! Några som är på?
Ingen aning om när:
* Typ roadtrip eller nåt i England för att kolla på universitet. Och hälsa på Lyndsey såklart.
* Jobba
* Sista minuten någonstans med Linn (vi ska packa våra resväskor och bara åka till Arlanda och se var vi hamnar)/Sicilien med Linn.


Inte så smart längre.

Jag har lunch nu, så jag tänkte att jag skulle göra läxa som vi har i social studies. Man skulle kolla upp centralbankens roll i Sverige och Europa. Fast jag vet inte riktigt vad min lärare är ute efter. Jahapp.. Det står visst att "Riksbankens tolkning av målet om ett fast penningvärde är att inflationen ska vara låg och stabil". Intressant. Säger vi.

Anyway, i måndags skrev jag ju om hur duktig jag var. Jag kände mig inte så duktig igår när jag var i kyrkan. Jag och en annan ledare, Stina är nämligen ledare åt små konfirmander som ska till Assisi i Italien, så det var därför vi var där. Vi två fick i uppgift att ordna andakten, så vi tände en del ljus. Rätt många för att vara ärlig. Det var faktiskt väldigt fint. Men sedan skulle vi ju släcka dem också.
"Var försiktig så att du inte spiller ut sterainet." säger Stina till mig och jag svarar:
"Nej då, det gör jag nog inte."

Men tror ni inte att jag just gör det också? Inte bara på golvet utan också på mina strumpbyxor. Smart Louice! Så ni förstår, efter det så kände jag ju mig Jättesmart. Säger vi.

Duktig student

Ikväll har jag varit en duktig student, jag har nämligen gjort som jag skulle och pluggade psykologi. Inte råpluggade direkt, men jag läste igenom det. Har hyfsad koll på vad man ska kunna och så, har ju ändå tre dagar till på mig att lära mig allt. Det ska gå bra på det där provet, det har jag bestämt!

Jag är trött och vill inte ha skola imorgon, istället vill jag ha längre lov. Det vore ju skönt, en veckas lov är helt enkelt för lite. Och jag ser inte fram emot de tre närmsta veckorna, då kommer vi ha cirka ett prov i veckan. Kul!

Lycka

Idag var sista lovdagen för mig, men jag spenderade ändå lite av dagen i en skola. Fast inte min, utan Karins och C's skola. Den var stor och så kände jag mig som en inkräktare. Visst är det så när man besöker en annans skola, man känner sig liksom uttittad. Men i alla fall, på min begäran så köpte vi godis, det är ju ett måste när man ska kolla på film. Det var mysigt.

Och nu sitter jag här istället för att plugga psykologi vilket jag verkligen borde göra... Får bli lite senare, kanske när jag har kommit till pappa. Juste måsta packa mina grejer också. Har åkt fram och tillbaka varannan vecka mellan mina föräldrar i nästan åtta år nu, men ändå är det fortarande lika jobbigt och packa sakerna. Bör nog göra det snart så jag kommer iväg. Sammanfattat: jag är sjukt glad och har ett ton med plugg som väntar.



Idag hade jag på mig blusen som jag lånade från Ulli. Tycker om den! Vi har kommit överens om att börja byta kläder av varandra, mycket smart tycker jag.

Man blir ju sömnig

Jag står inte ut med det här vädret längre. Det gråa och regnet får mig att bli sömnig, vilket gör det svårt att plugga psykologi. Vi har prov på fredag, jag önskar verkligen att jag slapp. Så istället för att sitta här och blogga borde jag gå tillbaka till min tunga psykologibok och lära mig allt. Och det är mycket, säkert mer än fyrtio sidor. Får panik av att provet kommer närmare för varje dag som går. Det är verkligen inte min grej. Uppsatser är lättare, enligt mig i alla fall.

Sedan så är det ju något annat som bekymrar mig, som kanske också gör att jag blir sömnig. Har gått som på nålar och var tvungen att bota det med lite shopping. En vit väska och tre par örhängen blev det. Yay. Fast dagen började bra, jag, mamma och min syster var och åt frukost på Scandic. Jag älskar deras frukostbuffé och så äter man så mycket så att man nästan rullar ut. Fast gott var det. :)

Livstecken?

Lördag och fyra dagar sedan Mikaela åkte till Egypten, men jag har ännu inte fått något livstecken från henne. Man kan ju undra hur hon har det där borta, hur hon tampas med alla egyptier och framförallt, var hon hamnade. För hon och hennes pappa åkte ju på sista minuten, så då kan man ju hamna var som helst. Ska nog skicka iväg ett sms till henne och kolla om allt är okej. Jag skulle inte tackat nej till sol och värme i Egypten istället för regn och grått sunkväder som vi har just nu. Hon är säkert redan brun. That bitch. :D

21:16: Hon lever och verkar dissa egyptierna, bra där ;).

jag tror att jag saknar dig.

Spricker snart! ...Eller nåt

Har ni någonsin haft den känslan när man har varit så himla glad att man vill bara släppa ut det? Helst stå på kanske Mount Everest och bara skrika av sig, för det är en sådan stor känsla så att det knappt går att hålla kvar den. För lite så är det ju, i alla fall för mig. Tråkigt nog är de glada stunderna kortare än de mer deppiga, men från och med nu ska det bli ändring på det! Framtiden ser så ljus ut nu, och det kanske är det som gör att jag nästan spricker.

Kanske var det så att festen i söndags var min vändpunkt, eftersom allt har på något sett blivit bättre sedan dess. Konstigt att en fest kan förändra något på det sättet. Men det kanske var så, vem vet liksom. Apropå att framtiden ser ljus ut: det känns som att allt inte är så svårt som det verkar. Jag har helt underbara vänner, fyra månader tills Linn kommer hem verkar nu inte så långt och ja, skolan är jag inte ens orolig för. Det är en helt underbar känsla vill jag lova!

Jag behövde det här lovet, vilket jag inser nu verkligen. Från och med nu ska jag blicka framår, inte bakåt som jag förut har varit bra på.